follow us at Twitter
follow us at Facebook
RSS
A A A
 

Landelijk nieuws archief 2018

20-10-2018
Dialoog Fairtrade Next Generation in Doorn

In het kader van de Week van de Dialoog en het openen van het Dialoogplein wordt op 10 november 2018 de  Dialoog 'Fairtrade Next Generation' georganiseerd door Dialoogplein Nederland op Campus Landgoed Zonheuvel, Amersfoortseweg 98 in Doorn. 
 

Voor aanmelden voor deze dialoog ga je naar: www.dialoogpleinnederland.nl

16-10-2018
Boekpresentatie 'Dialoog in Kleur'
Boekpresentatie 'Dialoog in Kleur'

 

Op 9 november a.s. is de presentatie van het boek ‘Dialoog in Kleur’ in de Raadszaal van het Gemeentehuis in Zeist; Het Rond 1, Zeist. De bijeenkomst is op de eerste verdieping van 15.00 uur tot 17.00 uur. Inloop vanaf 14.30 uur.


In de Raadszaal is dan de Reizende Tentoonstelling ‘Dialoog in Kleur’ van Dialooggroep Zeist te zien. Deze tentoonstelling toont de eerste twintig schilderijen die tot stand kwamen via de Dialoog in Kleur-methode. Dit is een dialooggesprek tussen iemand met en iemand zonder verstandelijke beperking, over de vraag ‘Waar word ik blij van ?’ en/of ‘Wat is moeilijk voor mij?’.  Deelnemers kregen opdracht te zoeken naar het raakvlak tussen hen beiden. Is het raakvlak eenmaal gevonden, dan wordt dat samen op doek geschilderd. Tijdens het schilderen gingen de gesprekken verder de diepte in. In ons YouTube filmpje zie je hoe zo’n Dialoog in Kleur in zijn werk gaat (zie  https://youtu.be/bew84kEYWUw ).

 

Inica Loe en Maria Nooren van Dialooggroep Zeist hebben samen het boek ‘Dialoog in Kleur’ gemaakt. Het beschrijft de uitgangspunten van zowel de Dialoog in het algemeen alsook van de Dialoog in Kleur en geeft praktische tips om zelf aan de slag te gaan. Ook worden de benodigde materialen beschreven en komen de ervaringen van deelnemers aan bod.

 

Voor de deelnemers/kunstenaars van de eerste 20 schilderijen is het boek gratis, evenals voor de fotografen. Voor anderen is het voor € 15,- (excl. portokosten) te bestellen bij Dialooggroep Zeist. Wil je het boek bestellen, stuur dan een mail aan Inica Loe of Maria Nooren met vermelding van je naam en adres, dan krijgt je de rekening toegemaild. Zodra die (incl. porto) is betaald, ontvang je het boek. Ook voor meer informatie kun je ons mailen.

Wil je bij de boekpresentatie zijn? Van harte welkom! Meld je van tevoren aan bij Inica of Maria aan.

Contact: Inica Loe (Inicaloe@gmail.com ) of Maria Nooren (m.nooren@hetnet.nl).

 

 

logo dialoog in kleur