follow us at Twitter
follow us at Facebook
RSS
A A A
 

Landelijk nieuws archief 2015

16-11-2015
Extra nieuwsbericht: dialoog můet door!

Dit is een extra nieuwsbericht van de Dag van de Dialoog Rotterdam naar aanleiding van de aanslagen in Parijs op vrijdag 13 november 2015.

 

Dialoog móet door!

Onze 14e editie van de Dag van de Dialoog Rotterdam was op vrijdag de 13e nog niet koud, of het ijs- en ijskoude nieuws vanuit Parijs kwam diezelfde avond tot ons met de aanslagen van ISIS in Parijs.

 

De WTC-aanslagen in New York in 2001 waren voor ons in Rotterdam de aanleiding om samen een Dag van de Dialoog op te richten, waarmee we elkaar konden vasthouden en ontmoeten, óók in moeilijke tijden wanneer we (als samenleving) op de proef warden gesteld. Waren daarna bijvoorbeeld de aanslagen op Pim Fortuyn, Theo van Gogh en Charlie Hebdo, de oorlog in Irak en de stevige discussies rondom de actuele thema's van zwarte piet en de vluchtelingenstroom niet al voldoende aanleiding om met de dialoog door te gaan, dan is het deze aanleiding van gister avond wel. Tijdens de dialogen kunnen deze en persoonlijke thema’s een plek krijgen, wat het nut van de dialog ook direct duidelijk maakt.

 

In 2016 bestaan we als Dag van de Dialoog Rotterdam 15 jaar. We hebben in deze periode veel meegemaakt, we zullen de komende jaren nog veel meemaken. Het is goed dat naast allerlei instrumenten ter stabilisatie van een samenleving, óók de dialoog wordt ingezet. Dag in, dag uit! Laten we samen het geode gesprek voortzetten, laten we samen elkaar goed vasthouden, laten we samen elkaar positief inspireren... morgen, in ons jubileumjaar 2016, in de dagen en jaren erna. We rekenen op jou, Rotterdam lukt dat!

16-11-2015
Schouwen-Duiveland 5 jaar in Dialoog!

Maandag 9 november vierde Schouwen-Duiveland hun 5-jarig jubileum met de Dialoog. Commissaris Han Polman en Burgemeester Rabelink waren hierbij aanwezig om de jarige te feliciteren en nog eens te benadrukken hoe belangrijk de Dialoog is in deze tijden van transformatie en tijden die om een andere rol van burgers, bedrijven en overheden vraagt.

 

We kijken terug op een hele mooie, bijzondere en warme ontvangst in het AZC Swerf-Rust afgelopen vrijdag tijdens de 4e Dag van de Dialoog in Middelburg. Dank aan eenieder die hierbij betrokken was en zich op een of andere manier hier voor heft ingezet. In de middag, na de officiële opening door wethouder Chris Simons, hadden we mooie tafels met bijzondere, soms emotionele gesprekken. Volgens Chris Simons is dit iets wat veel vaker georganiseerd zou moeten worden. En dat vinden wij ook! De tafels zaten vol maar het was gezellig. Het eten uit Eritrea wat voor ons gekookt was, smaakte heerlijk en naar meer. Eten is sowieso iets wat altijd verbroedert, zo ook op deze avond. Tijdens de avondsessie waren de tafels wat rustiger maar de gesprekken niet minder mooi. In total hebben we bijna 100 mensen over de vloer gehad van binnen en buiten het AZC. Nogmaals dank aan de bewoners en medewerkers van het AZC voor hun hartelijke ontvangst. En leuk om te merken dat er al mailadressen zijn uitgewisseld en diverse initiatieven van de grond zijn gekomen na deze Dialoog op vrijdag.