follow us at Twitter
follow us at Facebook
RSS
A A A
 

Landelijk nieuws archief 2011

10-11-2011
Dag van de Dialoog in 25 steden

Vandaag is het in 25 steden de Dag van de Dialoog. In Amsterdam opende burgemeester Van der Laan de 10de Dag van de Dialoog in zijn stad. Maar ook in Groningen, Lelystad, Leiden, Tilburg en Drenthe organiseren actieve burgers samen met banken, winkels, buurthuizen, bibliotheken, scholen en vele andere partijen een of meer dialoogtafels. Hier gaan buurt- en stadsgenoten met elkaar in gesprek over kleine en grote maatschappelijke onderwerpen. Met  2000 dialoogtafels in 71 steden breekt de Nationale Week van de Dialoog opnieuw een record. 


lees verder »
31-10-2011
Dolly Bellefleur roept op tot roze deelname aan Week van de Dialoog

Met als motto 'hey let's be gay van Groningen tot Zierikzee', roept Dolly Bellefleur op tot deelname aan de Nationale Week van de Dialoog. Tijdens deze week, van 2 tot 11 november, staan door heel Nederland in ruim 70 steden dialoogtafels waar mensen met elkaar in gesprek gaan over grote en kleine maatschappelijke onderwerpen.


lees verder »
25-10-2011
Lokale dialoog-beweging groeit in heel Europa

Nationale Week van de Dialoog van 2 - 11 november 2011.

 

Van 2 tot 11 november vindt de Nationale Week van de Dialoog voor de 4de keer plaats. In ruim 70 steden organiseren betrokken burgers samen met banken, winkels, buurthuizen, bibliotheken, scholen en vele andere partijen dialoogtafels waar mensen met elkaar in gesprek gaan over kleine en grote maatschappelijke onderwerpen. Met ongeveer 2000 dialoogtafels is de Nationale Week van de Dialoog opnieuw gegroeid. Ook elders in Europa nemen burgers het initiatief tot de organisatie van lokale dialogen: afgelopen weekend ging Brussel in dialoog en van 17 oktober tot 17 november vindt in Berlijn een maand van dialoog plaats.


lees verder »
07-10-2011
Dag van de Dialoog Rotterdam als eerste van start dit jaar
Dag van de Dialoog Rotterdam als eerste van start dit jaar
Koploper Nederland in Dialoog viert tiende verjaardag

Vandaag gaat in Rotterdam de Dag van de Dialoog van start. Tezamen met 110 Rotterdamse instellingen, bedrijven en organisaties organiseert de Stichting In Dialoog voor het tiende jaar dit evenement waar duizenden Rotterdammers aan ruim 250 dialoogtafels in gesprek gaan 'met degene die je normaal niet zo snel spreekt'. Dit jaar is het thema 'Over de brug komen'.
De Rotterdamse Dag van de Dialoog vormt de aanloop naar de Nationale Week van de Dialoog, die Nederland in Dialoog in de eerste week van november organiseert. Hier doen dit jaar zo'n 70 steden aan mee.

lees verder »
05-10-2011
Dag van de Dialoog Rotterdam
Dag van de Dialoog Rotterdam

Rotterdam pakt groots uit!

 

Vrijdag 7 oktober trapt Rotterdam af met een reusachtige editie van de  Dag van de Dialoog. 250 dialoogtafels worden er dit jaar georganiseerd. Het thema van de Dag van de Dialoog is dit jaar "over de brug komen". De Dag van de Dialoog is een mooie opmaat naar de Nationale Week van de Dialoog van 1 - 13 november waaraan 67 steden meedoen.   


lees verder »
22-09-2011
Start campagne voor Nationale Week van de Dialoog 2011
Start campagne voor Nationale Week van de Dialoog 2011

Ik wil je...  ontmoeten, spreken, begrijpen, beter leren kennen

 

Vandaag start de werving voor de vierde Nationale Week van de Dialoog die plaatsvindt van  1-13 november 2011 in Nederland.  Onder het motto ‘Ik wil je…’ nodigen de initiatiefnemers in 65 gemeenten  hun dorp- of stadsgenoten uit om aan te schuiven aan een van de 2000 dialoogtafels voor een goed gesprek.  Onder leiding van getrainde gespreksleiders delen deelnemers  gedurende 2 uur hun persoonlijke ervaringen en ideeën rond samen leven, wonen en werken en leggen zo de basis voor meer samenhang en samenwerking in de buurt, de gemeente, Nederland.


lees verder »
06-05-2011
Nederland in Dialoog wint de Actief Burgerschap Award 2011
Nederland in Dialoog wint de Actief Burgerschap Award 2011

Nederland in Dialoog ontving op 5 mei 2011 de 7e Actief Burgerschap Award uit handen van Joan Ferrier, directeur van E-Quality. De Actief Burgerschap Award is een initiatief van Stichting Eenheid is Kracht en wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon of initiatief dat zich actief heeft ingezet voor zijn of haar omgeving, wijk of buurt. Een initiatief dat zich inzet om mensen bij elkaar te brengen en te verbinden.


lees verder »