follow us at Twitter
follow us at Facebook
RSS
A A A
 

Landelijk nieuws archief 2009

02-12-2009
Foto en film verslag van Week Dialoog 2009

Een impressie van de Week van de Dialoog die van 2 - 8 november plaatsvond, werd vastgelegd in foto's en filmbeelden.

 


lees verder »
09-11-2009
Persoonlijke terugblik van Olga Plokhooij
Persoonlijke terugblik van Olga Plokhooij

Terwijl de nieuwsbrief voorbereid wordt waarmee we terugblikken op de Week van de Dialoog alvast een persoonlijke terugblik van Olga Plokhooij, initiatiefnemer en mede-organisator van Nederland in Dialoog.

 


lees verder »
26-10-2009
Muur vol Dromen in Almere
Muur vol Dromen in Almere

Het idee voor een Almeerse droommuur is ontstaan tijdens de Dag van de Dialoog van 2008.


lees verder »
21-10-2009
Ook dialoogtafels in Seats2meet, Hoog Catherijne Utrecht van 3 - 6 november

Tijdens de Week van de Dialoog kan je deelnemen aan een dialoogtafel bij jou in de buurt of in Seats2meet in Hoog Catherijne Utrecht.


lees verder »
10-09-2009
‘Pioniers nieuwe samenleving’ willen dialoog in de buurt

 

Geslaagde opwarmer voor Nationale Week van de Dialoog

 

Nederland in Dialoog begint in de buurt. Dat was een van de conclusies tijdens de opwarmbijeenkomst voor de Nationale Week van de Dialoog in Hotel Okura in Amsterdam. Aan het landelijke evenement dat van 2 tot en met 8 november 2009 plaatsvindt, doen ruim 50 steden mee. De 200 initiatiefnemers die vandaag bijeen waren, noemde Herman Wijffels, co-voorzitter van Worldconnectors, ‘pioniers van een nieuwe samenleving’. Hij riep hen op om als schakel tussen de gemeente en de mensen in de buurt op te treden.


lees verder »
09-09-2009
Verslag van bijeenkomst 9 september nu online
Verslag van bijeenkomst 9 september nu online

Klik hier om het verslag van de bijeenkomst op 9 september in het Okura Hotel in Amsterdam te lezen.

02-09-2009
Ahmed Aboutaleb ambassadeur van Nederland in Dialoog
Ahmed Aboutaleb ambassadeur van Nederland in Dialoog

Naast Job Cohen, Ivo Opstelten, Alexander Rinnooy Kan, Frederique Spigt, Herman Wijffels en de prominenten van de nationale partners, is nu ook Ahmed Aboutaleb lid geworden van het Nationaal Advies Comité van Nederland in Dialoog. Ahmed Aboutaleb is als burgemeester beschermheer van de Dag van de Dialoog in Rotterdam. Eerder schreef Aboutaleb in het voorwoord van de publicatie over over de Dialoogdagen in Nederland dat het initiatief voor de Vredesprijs op zou moeten gaan.

 

Op foto Ahmed Aboutaleb tijdens Dag van de Dialoog in Amsterdam - fotograaf Daphne Horn

01-09-2009
Ahmed Aboutaleb ambassadeur van Nederland in Dialoog
Ahmed Aboutaleb ambassadeur van Nederland in Dialoog

Nederland in Dialoog is zeer verheugd dat nu ook Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam, ambassadeur is van Nederland in Dialoog. Ahmed Aboutaleb is al sinds 2004 betrokken bij de Dag van de Dialoog. Momenteel als beschermheer van de Dag van de Dialoog in Rotterdam. Voorheen heeft Aboutaleb de Dag van de Dialoog in Amsterdam gesteund en het voorwoord geschreven van het boek Vlinderlijke Eenvoud, Vlinderlijke Kracht over de dialoogdagen in Nederland.


lees verder »
08-07-2009
Wat is jouw droom voor Nederland?
Wat is jouw droom voor Nederland?

Op 9 september 2009 zullen zo'n 300 Nederlanders in dialoog gaan over de vraag "Wat is jouw droom voor Nederland, en hoe kan de dialoog daaraan bijdragen?". Door mensen uit de 55 dialooggemeenten deze vraag te laten onderzoeken en vertalen naar vragen over identiteit, realisatie en het betrekken van mensen, wordt een richting gekozen voor de verder ontwikkeling van Nederland in Dialoog.

De vorm van de bijeenkomst is opgezet volgens een combinatie van de aanpak van de Dag van de Dialoog en de Kgotla methode uit Botswana.

 

De bijeenkomst op 9 september 2009 is voor genodigden uit de 55 dialooggemeenten. Er wordt vooruit gekeken naar de Nationale Week van de Dialoog die van 2 - 8 november 2009 in Nederland plaatsvindt. Aan deze week kan iedereen meedoen. U kunt zich opgeven voor deelname in een van de dialooggemeenten door op de homepage van deze site naar de dialooggemeente van uw voorkeur te gaan en daar het aanmeldformulier in te vullen.

 

De uitkomsten van de bijeenkomst op 9 september worden via deze website gedeeld.

 

01-07-2009
Herman Wijffels ambassadeur van Nederland in Dialoog

 

Herman Wijffels is ambassadeur geworden van Nederland in Dialoog


lees verder »