follow us at Twitter
follow us at Facebook
RSS
A A A
 

Maatschappelijke beweging

Nederland in Dialoog wordt gevormd door duizenden dialoogliefhebbers in tientallen plaatsen in het land.

 

Nederland in Dialoog heeft sinds 2005 als doel om de sociale samenhang in de samenleving te versterken door inzet van de Dialoog. Onder de vlag van Nederland in Dialoog wordt in de eerste week van november door het hele land jaarlijks de Dag van de Dialoog georganiseerd. Deze dialoogdagen vormen samen de Week van de Dialoog. Tijdens de dialoog wisselen deelnemers ervaringen, ideeën en dromen uit en zetten stappen om hun dromen  te gaan verwezenlijken. Er ontstaan door de specifieke aanpak nieuwe verbindingen tussen mensen, nieuwe inzichten en impulsen voor persoonlijke acties. Wil je meer lezen over de achtergrond en aanpak, klik hier

 

In de hoogtijdagen vierden meer dan 100 steden en dorpen de Week van de Dialoog. Op dit moment zijn er rond de 20 steden en/of dorpen gedurende het jaar actief met dialogen rondom actuele en maatschappelijke thema’s. 

Sinds december 2018 is er geen landelijke coördinatie meer. Er zijn wel verschillende dialoogactiviteiten te vinden bij de actieve steden en dorpen

 

De nationale Stichting Nederland in Dialoog werd per oktober 2019 ontbonden. Het netwerk onderzoekt momenteel of en hoe het verder wil. Lees er hier meer over.

 

Al het materiaal dat in sinds het begin (2002) ontwikkeld is, komt de komende maanden op deze website beschikbaar en mag gebruikt worden met vermelding van de bron Nederland in Dialoog en de Common Creative Licentie die het draagt. Deze licentie betekent dat het materiaal gebruikt mag worden met bronvermelding van Nederland in Dialoog en niet gewijzigd wordt.

 

We wensen een ieder inspiratie toe in de dialoog!

 

 

WEEK VAN DE DIALOOG 2020

De Week van de Dialoog vindt plaats van 30 oktober t/m 8 november 2020 en heeft als overkoepelend thema Erbij Horen in coronatijd. De tafels worden georganiseerd door bewoners, maatschappelijke organisaties en bedrijven. Door anderen te ontdekken, ontmoeten, elkaar te zien en met elkaar te praten leren we elkaar beter kennen, komen we erachter hoe we kijken, wat we belangrijk vinden en wat we voor elkaar kunnen betekenen. Zo verruimen we onze blik, leren we beter samen leven, wonen, werken en liefhebben en bouwen we een sterke  inclusieve gemeenschap. Ben je benieuwd wie er meedoen of wil je deelnemen, klik dan hier om te zien waar je terecht kunt.